browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bankernes store “hjælp” efter piskesmæld

Skrevet af den 15. maj 2013

Danske Bank holder dig i saksen

Efter mange år med en skrantende økonomi grundet piskesmæld, kan vi nu begynde at kigge på hus, det er dejligt og vi var så glade da vi fandt et hus efter vores ønsker.

Vi snakkede med ejendomsmægleren der mente at vores egen bank – Danske Bank – var den bank vi skulle gå til, dels fordi de sammen med Realkredit Danmark ejer huset, faktisk har de allerede mistet 1,2 million på huset, dels fordi at Danske bank gerne ville igang med at låne ud igen, og ejendomsmægleren mente bestemt at de gerne ville af med huset og da især til en af deres egne kunder.

Men som så mange gange før…

Men som sidste gang jeg bad banken om hjælp fik jeg det meget underlige svar: “Med din historik skal du ikke regne med at vi vil hjælpe dig – men vi kan da lige tage et møde” Jeg tænkte at det kan jo ikke skade med et møde så det sagde jeg ja til! 
Jeg skulle mødes med en O, navnet lød bekendt men jeg tænkte ikke nærmere over det, (man har ikke en fast rådgiver i Danske Bank mere) jeg blev ringet op af O som spurgte hvad jeg ville mødes om – det undrede mig lidt for vi havde jo sagt hvad vil ville da vi ringede til Danske Banks hovedafdeling og bestilte møde med O i Danske Bank Holstebro.

Men jeg startede da bare forfra med at fortælle hvad jeg ville:
“Jeg fik jo for mange år siden et piskesmæld og er nu kommet ovenpå økonomisk igen, så vi vil meget gerne igang med at snakke hus”

– Nu blev jeg afbrudt af O
“Nu kan jeg huske dig, vi skal vist ikke mødes, og med din historik så skal du ikke regne med noget”

-Jeg kom i tanke om hvem O var og efter en lang dialog med mindre pæn snak fra O sagde jeg
“Vi kunne jo også tage det møde mandag, give hinanden hånden og starte forfra som voksne mennesker”

-O var nærmest som en fornærmet skoledreng på ni år og sagde
“Hvis det er sådan du vil snakke til mig skal vi i hvert fald IKKE mødes, jeg prøver at finde en anden , men som sagt med din historik…”

 

Jeg vil lige fortælle historien om mig og O:

Vi skulle grundet u forudsete udgifter låne 15.000 Kr. i en måned – jeg tænkte at det kunne ikke være noget problem når nu det bare var en måned, og da især ikke når vi ALTID har overholdt alle aftaler med Danske Bank, jeg tog meget fejl!

Jeg fik fat i O i Danske Bank Holstebro og fortalte hvad vores problem var og at vi bare ville låne dem privat så de var mere sikret end hvis det var min kones firma  – Jeg fik det meget overraskende svar at det ville han ikke umiddelbart kunne hjælpe med grundet min historik i Danske Bank, jeg spurgte meget ind til “min historik” og fik til sidst aftalt at jeg skulle skrive lidt om os selv og det liv vi har sammen .

Det blev en meget udførlig historik som så ud noget i stil af dette:

Juli 2000

Vi fandt og flyttede sammen efter at have genfundet gnisten fra da vi var ungdomskærester

September 2000

Jeg starter mit eget firma og når hurtigt en god indkomst sammen med mit arbejde på mindst xx.xxx Kr. per måned

Juli 2001

Vi bliver forlovet

Altså hver gang der skete noget nyt af betydning var der en påskrift, det tog mig nogle dage men nu vidste O fra Danske Bank jo alt om os, og med god løn til os begge og deres viden om os skulle 15.000 Kr. jo ikke være noget problem men endnu engang blev jeg ringet op af O:

“Hej Daniel, det ser jo godt nok ud og jeg kan se at i er videre – men jeg kan ikke se hvordan i skulle kunne betale tilbage den 1. og med din historik kan jeg ikke tage chancer”

Mig: ” Men prøv lige at kigge på september 2011, og den underskrevne kontrakt jeg har sendt”

O:  “Nåe ja,det havde jeg ikke set, det er jo godt nok –  men jeg kan altså ikke tage chancer med din historik”

Mig: “Hvad er det for en historik? Jeg er ikke registreret som dårlig betaler nogen steder og jeg har da altid overholdt mine aftaler med jer!”

O: “Ja men det kan jeg altså ikke”

Mig: “Det er da uprofessionelt at du beder mig bruge så lang tid på noget og så har du for det første ikke læst det og for det andet har du på ingen måde tænkt dig at hjælpe mig alligevel”

O: “Nu bliver du personlig”

Mig: “Det syntes jeg da i høj grad du er, du vil ikke fortælle mig hvad du mener med min historik og du beder mig bruge tid på noget du ikke engang gider at læse”

O: “Skal jeg opfatte det som en klage?”

Mig: “Ja det kan du da sagtens, men jeg gider ikke bruge mere tid på det, du har brugt meget af min tid på ingenting – kan du have en god weekend?”

O: “Ja med sådan en klage kan det jo blive svært”

Mig: “Det er jeg da ked af, men det har altså været besværligt at finde alt det frem for ingen verdens nytte, men jeg ønsker dig nu alligevel en god weekend” 

O: “Farvel”

Den samtale havde jeg fuldstændig svedt ud, men det var åbenbart nok til at jeg ikke skulle mødes med O 

 

Tilbage til nutiden

Jeg blev nu ringet op af N der er chef for O i Danske Bank Holstebro, jeg kender faktisk N fra nogle netværks møder og vi snakker , både til møderne og nu også i telefonen godt og venskabeligt sammen. N undskylder meget O’s møde at håndtere sagen på og vil også meget gerne fortælle hvad det med min historik betyder:

 

Historikken:

Jeg købte da det gik rigtigt godt i mit firma en bil på gule plader, jeg skulle have den i 3 måneder mens jeg ventede på min helt nye bil, fordi jeg kunne sælge min bil med en god gevinst hvis jeg solgte nu, og den bil jeg købte kunne jeg igen sælge med en fornuftig gevinst når min nye bil kom hjem –  men jeg var jo så med i ulykken der ændrede mit liv for altid, uden at gøre historien for lang blev min bil solgt på en tvunget aktion med et kæmpe tab.

Jeg kunne naturligvis ikke betale dette tab med det samme og blev trukket i retten hvor jeg tabte SURPRICE!! (Det gør man altid mod de store firmaer når uheldet er ude)

Men det var hos Nordania Finans, de smed mig naturligvis i RKI, men det er væk nu og jeg betaler hver måned på at få gælden væk. Og det er jo ikke Danske Bank der har mistet penge…

 

Endnu engang tilbage til nutiden

Mig: ” Det er jo ikke lovligt at beholde mig i et system i mere end 5 år, og det er jo ikke jer der har manglet penge?”

N: “Jo for Nordania var en del af os og vi må gerne udveksle oplysninger om dig indbyrdes”

Mig: “Jamen i har jo ikke mistet pengene, jeg betaler jo”

N: “Ja men jeg kan ikke slette en hændelse, og du har jo drevet firma så du ved jo godt at du at man passer på med dårlige betalere”

Mig: “Det er jo grundet en ulykke at jeg blev en dårlig betaler og jeg betaler jo nu, skal vi ikke tage et møde så jeg ved hvordan jeg kommer videre?”

N: “Det kan vi godt, men du skal vide at Danske Bank, Realkredit Danmark og Nordania aldrig kommer til at hjælpe dig, og hvis vi gør vil det blive til så høje renter så det er grotæsk”

Mig: “Men da jeg fik min erstatning satte jeg dem jo i jeres bank og bad jer hjælpe med hvordan jeg skulle gå videre med min gæld. I mente ikke jeg skulle betale den gæld, hvorfor rådede i mig så på den måde? og hvorfor bad i mig ikke skifte bank den gang?”

N: “Ja nu har jeg jo nok fortalt dig mere end jeg skulle, men hvad vil du med os? Vi kommer jo aldrig til at hjælpe dig!”

Mig: “Jeg vil da gerne renses, det er da ikke rart at stå med sådan en påtale, hvad hvis jeg skal låne af et firma der lige er blevet opkøbt af jer om 15 år? Jeg kan jo ikke vide hvilke firmaer i køber”

N: “Det tror jeg ikke er muligt”

Mig: “Så skal jeg jo egentlig overveje at gå til en advokat, i har jo råddet mig forkert”

N: “Jeg kan jo ikke råde dig, jeg kan bare sige at du ALTID vil være registreret her”

Vi sagde farvel og jeg regner ikke med at skulle snakke med nogen fra Danske Bank igen, hverken hoved afdelingen eller Danske Bank Holstebro.

Jeg måtte bare lige dele med jer at man åbenbart kan være stemplet for livet!

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tak fordi i læste med på bloggen. Copyright 2014 af Daniel Brüssow Jensin