browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Det er ikke kun blandt børn der bliver mobbet

Skrevet af den 9. januar 2013

Lad os stoppe det i fællesskab

Der kører en del programmer på tv omkring mobning og det er fantastisk, det har nemlig enorme konsekvenser for dem det går ud over, der er mange eksempler på unge mennesker der vælger den ultimative udvej; selvmord. Og det er faktisk ikke kun den mobbede der har gener efter mobbe episoder.

Dette er tilgængeligt for alle:

De voksne kan også være bange

Det kan for nogen være hårdt at tage på arbejde, det kan der være mange grunde til, man kan være: for tyk, for tynd, for stille eller på anden måde stikke ud fra mængden. Jeg arbejdede i en lang periode for fragtfirmaet DPD som kørselsleder, det var jo egentlig en god stilling og man skulle tænke at det ikke ligefrem var en leder/mellemleder der blev mobbet, men det er ikke en garanti for at slippe.

Var ikke som de andre

Dels var jeg Københavner i Jylland, dels var jeg efter ulykken blevet tyk men der var egentlig ikke nogen af de ting der stak vildt ud. Det var faktisk misundelse fra en enkelt kollega der startede det, det var ikke en misundelse der gik på løn, bil eller stilling nej det var noget helt andet, jeg gik som flexjobber tidligere hjem end de andre.

Mine kollegaer havde ikke noget problem med det i starten, men en enkelt kollega fik ondt i røven og det kom jeg til at mærke.

Det startede med smådrillerier

I starten var det kun den ene kollega der kom med nogle små bemærkninger og da det ikke rigtig bed, på fik han nogle flere med på legen, det mundede ud i personer der ikke ville snakke med mig, omtaler om min vægt, omtaler om min gamle bil der var faldefærdig man at den da trods alt var mere værd end mig, hvis du var en hund ville man trække dig ud bagi og aflive dig, og andre smådrillerier der ikke er så sjove når det er vedgående og konstante.

Jeg har snakket/ skrevet med en del der har/ har haft de samme problemer, men fælles for dem er at de fleste ikke vil står frem. Det er dog mit håb at jeg med dette indlæg kan finde en eller flere der vil være min(e) første gæsteblogger(e)

Jeg skal til sidst sige at jeg i dag er på en arbejdsplads hvor der ikke forekommer mobberi, men det ændrer ikke på at jeg mener at det skal stoppes nu! Giv en kommentar og hvis du vil være gæsteblogger så skriv en kort besked.

Share Button

10 Responses to Det er ikke kun blandt børn der bliver mobbet

 1. Lars Steen

  Jeg har nu mest oplevet det efter jeg blev sygemeldt, har tit fået kommentaren ” tag dig nu bare sammen” havde en kommunal ansat læge der udtalte at jeg bare var sygemeldt fordi det var nemmere bare at hæve sine sygedagpenge end at gå på arbejde ! Til dette kunne jeg kun sige mestersvend med fri bil og 45000 kr pr måned = sygedagpenge 16500 kr pr måned. hvis jeg kunne vælge så var jeg stadig mestersvend !
  Men har også haft en jeg troede var en god ven der sagde at jeg havde da aldrig lavet noget som helst og om ikke jeg skulle se at komme igang, jeg havde så inden jeg blev syg lavet deres hus i stand og hjulpet dem med økonomien da det kneb.

 2. Daniel Jensin

  Hej Lars, tak for kommentaren!

  Jeg kan nikke genkendende til begge de ting du siger, det tog Vinderup Kommune mere end et år ekstra at give mig flexjob end det burde, der kom også det argument at jeg jo bare nassede, Ja tak du; 50.000 – 60.000 Kr. – 16.000Kr. DET er drømmen!

  Som jeg skriver på bloggen har jeg mistet en del venner efter jeg blev syg, det er så ærgerligt at dette sker, derfor skal vi have vores historier ud 🙂

 3. Pia Horstmann

  Hej Daniel, mit bidrag er følgende. Jeg har svært ved at styrre tid når jeg har aftaler, da jeg oplever at befinde mig i en glasklokke pga smerter.. glemmer hvor jeg lægger ting og glemmer hvor jeg er på vej hen når jeg ex går gennem huset…. Så ser jeg lige noget jeg vil ordne på vejen, og dette betyder at jeg glemmer tiden når jeg har aftale. Jeg kan ligeledes skrive forkert tid i kalenderen, og kan også komme til at læse den forkert. Nuvel… Kom en dag 5 min for sent til undersøgelse hos egen læge og sekretæren vedblev at skamme mig ud i off forum pga min forsinkelse. Jeg tilkendegjorde at jeg synes det var rigtig ubehageligt at hun vedblev at skamme mig ud og efterfølgende klagede hun over mig til lægen, hvortil lægen efterfølgende gav mig en overhaling overf min opførsel overfor sekretæren, og at jeg ofte kom for sent. Jeg bedyrede at tingene ikke hang sådan sammen, og alligevel valgte hun at skrive i journalen, at jeg havde optrådt utilstedeligt… hvilket jeg synes er ret ubehageligt.

 4. Pia Horstmann

  Bliver endvidere også spurgt til min tilstand og har fået bemærkningen, “vi er jo nogen der står tidligt op herhjemme”. Den svider noget så grusomt… men tænker at det er ubetænksomhed, som jeg ikke forbinder med mobning. Mange bemærkninger kommer af uvidenhed, og jeg er sikker på, at det er fordi vi er mange som forsøger at holde en grimasse der kan passe for ikke at belaste andre med vores dårligdom… ellers kan hverken vi eller andre holde os ud i længden. Men det resulterer jo i, at jeg ikke betragtes som værende syg… folk ser mig jo kun en brøkdel af en sammenhæng på et helt døgn. Knus til dig og dine

 5. Pia Horstmann

  Jeg oplever misundelse fordi jeg får tabt arbejdsfortjeneste pga der er en modpart. Min veninde får revalidering og det er jo lidt mindre end min løn… ja hvad kan jeg sige… boller fra koberg. Det handler vel om, at mange ligger som de selv har redt og når de så ikke får det de peger på, så er det nemmere at rette skytset andre steder hen. jeg kan kun sige… jeg vil gerne bytte, for jeg er så ulykkelig i min nutidige situation… længere er den ikke..

 6. Pia Horstmann

  Håber du kan bruge dette til noget… jeg har jo mange eksempler som jeg ikke vil spame din blog med 😉

 7. Daniel Jensin

  Hej Pia tak for dine kommentarer, Jeg kan absolut godt bruge dem, det er vigtigt for mig at få så mange kommentarer så muligt, og har du lyst til at skrive et helt indlæg kan du maile det til mig på: daniel@surfsmart.nu og jeg ligger det ind som et indlæg og skriver at du er min gæsteskriver!

  • Pia Horstmann

   Tak for det Daniel… iøvrigt… du er velkommen til at få nogle flere indlæg med oplevelser, for jeg har virkeligt mange af slagsen… med misforståelser også fra kommunen hvor man skal gentage sig gang på gang eller de ” glemmer” at skrive det ned som vi taler om, eller der fra smerteklinikken bliver tolket på mine ord, hvilket bliver ført til journal… men du ved… dette er jo en åben blog og vi skal jo passe på at holde os lidt beskyttet og kortene ind til kroppen, indtil der kommer til at foregå en egentlig opstiling til ytring over vores måde at blive behandlet på. Både på whiplash siden og åbne blogger kan jeg kun forestille mig, at der sidder nogle snushaner og kigger med… og vigtigt er, at vi beskytter os selv så at det der bliver sagt og skrevet virkeligt bliver brugt med omhu;-) Bare en venlig og omsorgsfuld tanke

 8. Daniel Jensin

  Jeg er ikke så bange for at ytre mig, det ville først kunne hjælpe vores sag at de prøver at bruge det mod os, jeg har INTET at skjule og mit største håb er at en af de læger der mener at kunne kurere os faktisk kunne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tak fordi i læste med på bloggen. Copyright 2014 af Daniel Brüssow Jensin