browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Du skal bare tabe dig og have et kærligt spark!

Skrevet af den 11. oktober 2013

Jeg ved hvad du skal gøre

Mange kigger efterhånden ned på os der er overvægtige, jeg skal være den første til at indrømme at jeg i mine yngre dage ikke kunne forstå at man ikke bare tabte sig.

Det har i den grad sparket mig selv i røven, for når jeg i dag møder nye mennesker i min dagligdag bliver jeg tit mødt med et: “skal du ikke bare tabe dig? din overvægt er nok grunden til at du har ondt i nakke og hoved.” Og det er egentlig helt i orden, de kender mig jo ikke og har ikke kendt mig da jeg var i god form. Det der virkelig gør ondt er når jeg møder gamle venner jeg ikke har set i mange år, så kommer frasen: “du skal jo bare tilbage i din gamle form.”

Jeg ved at det er velment, men mange kommer også med hentydninger om at jeg nok er blevet doven – og det er faktisk hårdt at skulle forsvare sig med en skjult sygdom.

 

Men hvis bare de havde ret

Jeg har i de sidste 3 måneder svinget piske over stort set alle vores venner, vi har nemlig fået vores eget hus! 🙂  – Det er det fedeste at endelig kunne lave ting for sig selv og ikke en udlejer (det er jo egentlig så meget sagt, for det med pisken er jo fordi at jeg ikke kan mere selv)  Det er også derfor jeg ikke har skrevet på bloggen længe, det er forståeligt at jeg ikke kan klare sådan en istandsættelse, det er det!

Men før vi gik i gang med huset blev jeg inspireret af et radioprogram på Nova Fm – Squats – Det er lige til at gå til, det er nemt – man starter med et par stykker og går roligt op i antal.

De første par uger gik det meget godt, målet var at blive forpustet hver dag og det gik efter planen, jeg havde bare glemt det der med min nakke (jeg bruger den jo ikke for et par knæbøjninger) men det gør man så alligevel, så det kostede mig en uge på langs hvor jeg kun kunne klare mit arbejde ved hjælp af piller og ikke mere,  her er det så at den faste læser af min blog vil sige: “Du tager jo ikke piller!?”

Og nej det gør jeg ikke, derfor har jeg også taget et valg, det med motions forsøg, det er bare slut, jeg går den lange tur med hunden hver dag og det er det jeg kan!

 

Jeg vil så gerne træne og blive en flot fyr igen

Det er bare ikke så nemt når man er “bevæge handicappet”  og derfor tog jeg et valg (endnu et valg)

Jeg har prøvet stort set alle de former for motion, der er ikke den anbefaling jeg ikke har prøvet at følge og det går godt nok i starten men når der kommer vægt eller mange gentagelser går det direkte i nakken, den låser og min hovedpine kommer op på et niveau der gør at jeg næsten ikke kan tænke mere.

Nu er der 2 muligheder tilbage.

1. Jeg kan prøve alt det naturmedicin der er på markedet for tiden, det har jeg egentlig ikke den store fidus til, hvis det var så godt ville der være flere læger der brugte det og jeg er sikker på at der var flere forsikringsselskaber der ville tvinge det i halsen på os tilskadekomne.

2. Jeg kan også gøre som jeg har gjort de sidste par år; tage tingene som det kommer og leve med at det er min nye figur og så prøve at spise lidt mindre hver dag, det bliver nok løsningen og så må jeg håbe at det ikke koster mit ægteskab i længden, men mon dog!?

Så til alle jer der tænker som jeg gjorde før: Tænk dig om før du dømmer manden på hjørnet der gerne vil nyde en is i sommervarmen, eller en æbleskive til jule hygge på gågaden!

Share Button

6 Responses to Du skal bare tabe dig og have et kærligt spark!

 1. Christina

  Hvor jeg dog kender den følelse. Jeg var en fit pige der dyrkede sport og trænede flere gange om ugen. Men efter jeg kørte galt og brækkede nakken, og i et efterfølgende uheld, hvor vi blev påkørt, fik piskesmæld, har jeg nu taget 10 kg på, og det er umuligt for mig at genoptage min træning. Og omverdenen har ikke den store forståelse for at man ikke bare lige starter træningen op igen..

  • Daniel Jensin

   Velkommen på min blog 🙂

   Nej skjulte skader er ikke det fedeste, jeg har selv måtte slippe en del venner fordi de ikke ville acceptere hvem eg er nu…

 2. Jimmy

  Kender det alt for godt, det med at ville have den gamle trænet krop tilbage hvor man kunne nyde det usunde uden at det satte sig på maven og gud forbyde mandepatterne..
  Jeg har delvist løst det ved at ændre på min kost, lave sunde alternativer osv, dertil en smule varmtvandstræning og en masse welness.

  • Daniel Jensin

   Hej og velkommen på bloggen:-)

   varmtvandstræning hjælper helt sikkert på nogle og jeg kunne forestille mig at wellness bagefter kunne hjælpe på generne derefter 🙂

 3. Julie

  Rigtig godt indlæg, du har skrevet her i forhold til fordomme, uvidenhed, tankeløshed om overvægt og dovenskab – og guderne skal vide, at jeg selv har været og faktisk fortsat er fordomsfuld og skeptisk i forhold til overvægtige/fede mennesker, det er svært at få ændret fastgroede tanker! – for det er jo kernen i det, man som piskesmældspatient (eller andre usynlige lidelser) bliver mødt med: Manglende viden og forståelse – og her gælder det i særdeleshed, at hvis du ikke har prøvet det, kan du sgu ikke forstå det! Det er umuligt at sætte sig ind i, hvordan det er at have daglige smerter, hvis du ikke selv har prøvet det. Og så møder man desværre af og til mennesker med manglende pli, som man så må forholde sig til. Jeg har heldigvis en naturlig arrogance, som holder de fleste væk! HA HA 😀

  Jeg er kvinde og har taget 10 kg på i mit forløb på knap 5 år efter en trafikulykke og er netop blevet opereret for min 2. diskusprolaps – jeg har i ugevis og over flere måneder ikke haft noget funktionsniveau, så det er jo indlysende, at jeg med samme kost/kalorieindtag må øge vægten… og i øvrigt har jeg været (uha) i medicinsk behandling med kendte bivirkninger i forhold til vægtøgning. Alligevel dunker jeg mig selv i hovedet for, at jeg ikke har stoppet op og respekteret min krop bedre, spist sundere og mindre, så jeg ikke også skulle have 10 ekstra kg at belaste min nakke, ryg og krop med…

  Og så er der selvfølgelig alle de andre ting, der åbenlyst kan friste mig til at bebrejde mig selv…rod i huset, træthed, manglende overskud til “almindelige gøremål”, manglende rytme i hjemmet ift. madlavning, indkøb, rengøring osv.

  Det er desværre også især i perioder med minus overskud, at alle disse selvbebrejdelser får frit løb – så rider den onde cirkel gallop!

  MEN jeg er HELDIGVIS også på vej til at blive klogere – og mine fordomme om “fede”, kontanthjælpsmodtagere, flexjobbere (nu er jeg selv een), arbejdsløse (nu er jeg netop også selv blevet een af dem), angste osv osv er blevet mindre og langt mere håndterbare, haha…

  Jeg kan godt se ud fra det, du beskriver, at du er en “ældre piskesmældsramt” end jeg (jeg er kun 5 år), og at du forekommer at have lært en masse om dig selv, som vi andre kan læse med om – så tak for det 🙂

  • Daniel Jensin

   Hej Julie

   Tak for din kommentar, det er dejligt at min blog kan give stof til eftertanke 🙂

   Det er også rart at se at det ikke kun er mig der har de tanker, det er jo de inderste tanker der er svære at styre og så er det underligt pludselig at være den andre tænker ting om – er der noget jeg som “gammel” ramt kan hjælpe med, så må du endelig ikke tøve med at sige til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tak fordi i læste med på bloggen. Copyright 2014 af Daniel Brüssow Jensin