browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hvad siger man til familie og venner?

Skrevet af den 27. november 2012

Familien og venner forstår ikke altid dine gener

Alle der har haft en af disse skjulte sygdomme ved at det kan være svært at få fortalt familie og venner hvad det egentlig er man fejler, og ofte går der jo også noget tid før man selv er klar over at det er en permanent sygdom man har.

Det kan være svært at få fortalt hvordan man har det, jeg er f.eks. nødt til at sove til middag hver dag og jeg er kun 34 år, det er ikke altid nemt for andre at forstå at det ikke er dovenskab der gør sig gældende, det kan faktisk være med til at gøre det endnu værre, for det er ikke nemt at føle sig set ned på af andre.

Selv speciallæger ved ikke hvad det egentlig er der sker med med kroppen, vi er nu sat i bås med andre der har en lidelse der ikke er til at forklare, det kaldes funktionelle lidelser og det er kort forklaret folk der har ondt, uden man med sikkerhed kan fortælle hvad der gør at det bliver ved med at gøre ondt.

Per Flink fra Århus universitet er en meget omdiskuteret mand

Han mener at kunne helbrede alle med disse sygdomme, det er psykisk, men samtidig skriver han “Det skal understreges, at BDS er en reel sygdom, og at symptomerne ikke er indbildte” hvad skal man mene om ham? Jeg har svært at danne mig en mening, hvorfor kan du måske udlede af dette link: Hvad mener speciallægen? da det jo er dejligt at der bliver forsket i dette, og kunne jeg blive rask ville det være det bedste der kunne ske for mig.

Hvad skal jeg gøre når jeg har ondt efter piskesmældet?

Du skal selvfølelig gå til lægen og fortælle ALT hvad du har af gener, det er meget vigtigt at du kommer i behandling så hurtigt som overhovedet muligt, skriv dagbog, du kan læse her hvorfor:Dagbog? og så skal du få snakket med venner og familie.

Fortæl det til familie og venner med andres ord

Kan du finde en person der ligesom mig er kommet videre i livet og har fundet ud af at få en hverdag til at fungere, kan det være godt at få personen til at komme og fortælle hvad piskesmældet har betydet for denne, især hvis dine nærmeste ikke kender personen, da det er nemmere at stille kritiske spørgsmål til folk man ikke kender.

Jeg stiller selv op til den slags, og har du brug for en hjælp kan du prøve at kontakte mig, du kan også bede dine nærmeste læse denne blog.

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tak fordi i læste med på bloggen. Copyright 2014 af Daniel Brüssow Jensin