browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Livet

Så klap dog i og fortæl om det laser virker!

Jeg gider dårligt undskylde de lange pauser mellem jeg skriver herinde mere – men jeg er oprigtigt ked af det!
Der er meget i øjeblikket, og noget af det har heldigvis været socialt og det er bare fedt når der er tid til den del også 🙂

Så klap dog i!

Udover travlhed med arbejde, sygdom og med de dødsboer vi overtog i slutningen af sidste år, har vi på det sidste haft tid til det sociale liv, besøg på Sjælland, spisende gæster og afslutning/ opvisning til børnenes mange sportsgrene + skolearrangementer.

Og det er vel egentlig det livet går ud på, det er det i hvert fald for mig, et godt arbejde som jeg nyder og tid til venner og familie, så bliver det vel ikke meget bedre?

Når man er sammen med venner og familie får man tit kommentaren:

Havde du været en hund tog man dig med om bagved og afsluttede dine lidelser! 

Det er jeg efterhånden vant til og syntes egentlig det er en meget sjov kommentar, for der er jo en masse ting der skal tages højde for når man er syg, og hvad siger man egentlig til en man har spurgt hvordan det går med, og personen lige fortæller lidt om de smerter der er?

Nogen gange undrer venner og familie sig da også over at jeg ikke siger fra over for forskellige ting.

Vi var til noget klassehygge med Phillips klasse, her skulle vi spille stopbold med ungerne, det er jo ikke lige det smarteste for mig, men det gjorde jeg og det var hyggeligt! Jeg var godt nok syg 2 dage efter, men det var jo weekend og jeg skulle ikke noget, så de gik med slik og sofa med ungerne (for ikke at glemme konen)
Det er en af de ting jeg normalt ikke siger fra overfor, til gengæld har jeg lært at klappe uden at gøre det, for med 5 håndboldkampe, 6 opvisninger i spring/parkur + de andre opvisninger der er på sådan nogle opvisnings dage inden for 3 uger ville jeg have smadret min nakke og albuer så det ikke kun er 2 dage jeg ligger hvis jeg klapper med.

På et tidspunkt fandt jeg det pinligt og blev faktisk konfronteret når jeg ikke klappede i takt, jeg fandt derfor ud af at klappe uden at ramme, det er et kanon trick og kan klart anbefales!

Vi gør det alle sammen

Jeg kan egentlig godt forstå at at folk kigger skævt når man ikke gør som forventet, det er egentlig meget menneskeligt, og den anden dag faldt jeg så igen over et indlæg på facebook der fik mig til at tænke, der stod noget i stil med:

Jeg skal til møde med min sagsbehandler, hvilke symptomer skal jeg huske at fortælle? 

Jeg blev først lidt sur og tænkte at det vidste hun vel bedst selv, ellers fejlede hun vist ikke noget, men så trak jeg vejret og tænkte en ekstra gang, for hvad nu hvis hun mente:

Jeg har haft ondt og er ikke god til at huske alt, er der nogen råd til at huske alle symptomer? Her er dem jeg kan huske:

* Hovedpine

* Nakkesmerter

+  måske 5 andre ting og bare ikke var god til at formulere sig, så var det jo mig der pludselig var fordømmende, og besluttede, ligesom jeg tit gør når der i forskellige tråde anbefales piller, ikke at kommentere indlægget, og ved i hvad? Jeg havde det helt fint med det 🙂

Og så det laser, er det egentligt noget der virker?

Ja, det er det korte svar!

Det virker, desværre kan det ikke få det hele væk, men jeg var hos Charlotte 2 gange sidste gang jeg var i KBH og jeg må sige at albuerne nu “bare” er en fast ting ligesom piskesmældet, de er der, de gør ondt men hvis jeg husker at at strække ud er det ikke det store problem i hverdagen mere.

Hvad angår nakken syntes jeg til gengæld ikke der er lige så stor effekt, det er ligesom mange andre behandlinger jeg benytter, det er godt ca en dags tid, og så går det langsomt tilbage til normal tilstand.

Jeg har som sagt en ret voldsom piskesmæld og har gigt i hele nakken, så jeg er ikke i tvivl om at det vil kunne hjælpe andre, og syntes det er værd at tage et par behandlinger, der er ret hurtig effekt hvis det virker…

Og så lidt pral

Jeg har tabt mig, faktisk 8 kilo det sidste halve år, og jeg er stolt! Jeg skriver mere om det i mit næste indlæg, men ville bare lige prale 🙂

 

 

 

Share Button
Kategori: Livet | Smid en kommentar

Så var jeg pludselig bare rask, det var helt mærkeligt!

Alle kender vist det med at have feber, og pludselig med et trylleslag, så er du rask. Man kan slet ikke huske hvordan det var at ligge der i sengen med høj feber og syntes at det hele bare er for meget, og det sker også med piskesmæld!

 

En hel weekend uden andet en almindelig hovedpine

Jeg var for 2 weekender siden på en fantastisk kærestetur med min dejlige kone, det var på et hotel i Tyskland nær Kiel.
Vi havde glædet os som små børn til en weekend uden telefoner og internet i forbindelse med vores 13 års bryllupsdag.

I skal da lige se hvor vi så ud lørdag aften:

 

Sådan ser et ny forelsket par ud, på vej på restaurant

Sådan ser et ny forelsket par ud, på vej på restaurant på deres 13 års bryllupsdag

 

 

Vi var naturligvis klar over at der var en del ting vi skulle tage højde for på turen:

  • Middags luren, den skal jeg have hver dag, så en weekend var ikke en undtagelse.
  • Jeg drikker normalt ikke mere end et glas vin, da jeg så ligger forkert om natten og det kan medføre store problemer, men vi havde besluttet at det var lige meget denne weekend, vi kunne jo ligge i sengen hele weekenden.
  • Det er en lang køretur, jeg skal have en morfar når jeg har kørt langt, eller i det mindste en dag uden de store planer dagen efter.
  • Sengen, jeg har en vandseng, da det er den helt rigtige seng for mig, jeg sover meget dårligt, og ligger jeg ikke rigtigt giver det store problemer dagen efter.

Men denne weekend var bare helt anderledes, der var ingen problemer, jeg var lidt træt efter en lang køretur, men jeg er jo heller ikke 20 mere, så det er vel helt almindeligt?

At være så heldig at kun at have lidt hovedpine en hel weekend, ja faktisk fortsatte det helt til tirsdag morgen, det er en meget stor ting for mig. Jeg kan faktisk ikke huske hvornår det sidst er sket, og jeg nød det, det var som at være rask igen!

 

Jeg glemte helt at jeg var syg

Vi kender det vist allesammen, vi har ligget syge hele ugen og er helt kåde over at være raske, så vi glemmer igen at lukke jakken og så går der ikke mere end et par dage før vi igen ligger med snotten rendende ud af næsen.

Jeg blev faktisk så kåd over at være rask at jeg glemte alle de små ting jeg skal tage højde for, som f.eks. puden i bilen, jakken der skal sidde tæt i nakken og jeg kan blive ved, faktisk begyndte jeg at drømme om at jeg ikke længere skulle være flexjobber, det er noget jeg drømmer meget om, jeg har skrevet lidt her om hvorfor.

Jeg var så sikker på at nu var der noget der var knækket på plads og begyndte at blive overmodig. Jeg havde lidt flere slåskampe med Marcus (vores ældste) Du kan læse om: Min familie der betyder alt for mig her.

 

Men jeg er stadigvæk hurtigst

Jeg er på mange forskellige punkter stolt af mine 3 børn, drengene er for eksempel i meget god form og begynder at blive lidt markeret begge 2. Marcus en nu kun 8 cm lavere end mig, så han begynder at syntes at han sagtens kan klare sin far. Jeg var tidligere i meget god form og har da stadigvæk nogle pæne ben muskler, egentlig er jeg meget godt tilfreds, men ville da gerne smide lidt af mave og bryst, men det var lige et sidespring 🙂

Marcus mener nu at han snart bliver stærkere end sin far, han var i hvert fald overbevist om at han var MEGET hurtigere end sin far, nu er jeg jo lidt af en dreng, og tager gerne en udfordring hvis det ikke er noget der skader mig, og jeg var jo ikke syg længere, så den “lille møgunge” (kærligt ment) skulle ikke tro at han var noget, så vi satte lige i løb på ca 150 meter – OG JEG VANDT, han vil helst ikke indrømme det, men det gjorde jeg!

Problemet var bare at alle mine gener kom tilbage på fuld tryk dagen efter!

 

Det modsatte fortegn

 

Nu er vi tilbage i feberen igen, for hvor de fleste ligger i sengen i et par dage, eller i hårde tilfælde, i en uge, er det lige omvendt når man er i min situation, jeg var rask i de par dage og jeg var så lykkelig!

Ville jeg så have taget den løbetur igen? Nej det ville jeg ikke hvis du spørger nu, men prøv at forestille dig den første rigtig varme dag med grill og boldspil med familie og venner. Prøv så at forestille dig at du aldrig må deltage i det sjov og ballade, det er min løbetur der kommer ud der – ville du tage  den løbetur?

 

Laser behandlingen

Jeg fik aldrig fulgt op på den med laser, det hjalp mig i næsten 2 uger og jeg har først nu begyndt at have problemer med albuerne igen – jeg skal have aftalt et længere forløb med Charlotte og håber at hun vil skrive lidt på min blog i den nærmeste fremtid, til dem der er nye læsere taler jeg om dette indlæg

 

Share Button
Kategori: Dagbog, Livet | Smid en kommentar

Det hele kan blive for meget – og det blev det!

Jeg har før fortalt at jeg er meget glad for mit arbejde, og det er jeg virkelig! Jeg kunne ikke drømme om at lave andet, men nogen gange kan det godt blive lidt hårdere end man kan holde til med en sygdom i bagagen.

En hyggelig dag på sjælland

I sidste uge tog jeg en tur til sjælland for at ordne noget arbejde, her skulle jeg så nå nogle ting når jeg nu alligevel var på ovre på den anden side af broen, dagen var hyggelig, men lige den dag skulle blive en af de hårdeste i meget lang tid.

Jeg kom over sammen med min “gamle” far, vi skulle overnatte hos min ældste bror og hans familie. Det blev en alt for sjælden aften med grin og vin og god mad. Og så glemte jeg det igen: Jeg kan ikke bære mit hoved i for lang tid, jeg skal have den nakkestøtte, det skal jeg bare!

Jeg skulle nå et par ting dagen efter, blandt andet en forretnings møde med min bror og en laserbehandling jeg var blevet tilbudt efter mit sidste blogindlæg, det var tæt på at jeg ikke nåede noget af det, men jeg klarede det.

 

Jeg græd og kunne ikke være nogen steder

Vi gik i seng ved midnats tid og var i kanon humør, jeg regnede med en god nats søvn og så afsted og ordne de ting jeg skulle nå før jeg skulle hjem og slappe af sammen med min egen familie. Men sådan skulle det ikke gå, på få sekunder blev min normale hovedpine forværet og maste mit hoved så jeg følte at nu var det slut, nu kunne jeg ikke mere.

Jeg fandt en klud jeg kunne have over mine øjne og få dæmpet det hele en smule. Jeg fik sovet lidt, måske en time indtil klokken var 3, her hørte jeg nogen rumstere ovenover hvor jeg sov, og tænkte at jeg nok kunne få en hovedpinepille, ganske rigtigt min bror måtte ud i sin bil for at finde et par piller, det hjalp en smule og jeg fik igen sovet ca. 30 minutter før jeg igen ikke kunne klare mere.

Heidi kører kl. hjemmefra 4.30, og det var ventet, jeg skulle bare høre hendes stemme, jeg savner hende altid hvis jeg er syg og et kram kan hjælpe mere end man regner med, hun er ikke til at undvære og da vi snakkede sammen knækkede jeg hulkende sammen. herefter dejsede jeg sammen og sov indtil jeg skulle op kl. 6.25 . Jeg var ikke frisk, men dog noget bedre, jeg fik ordnet det første jeg skulle og fik udskudt det første møde med et par timer så jeg kunne sove et par timer mere.

 

Jeg skulle også forbi Charlotte

Jeg kom til dagens anden plan, et møde med min bror og hans søde kone, jeg havde måtte melde afbud hvis det ikke var nogen jeg kendte på forhånd, men vi tog det stille og roligt og fik aftalt hvad vi skulle.

Derefter skulle jeg forbi Charlottenlund og prøve en laserbehandling, jeg har prøvet laser før, men jeg har ikke prøvet den slags som Charlotte tilbyder før. Det var jo noget nyt, og jeg prøver gerne alt hvad jeg kan komme til af nye ting for at finde den rigtige behandling for mit piskesmæld.

Jeg kom hjem til Charlotte, vi fik en hyggelig snak og hun mærkede et par steder på mine albuer og hørte lidt om min nakke, herefter begyndte behandlingen, Jeg fik laser i nakken og på albuerne og vidste ikke hvad jeg skulle forvente. Jeg mærkede først varmen fra laseren, den var meget intens og løsnede meget i mine muskler og efter et stykke forsvandt de værste af min hovedpine.

Jeg troede jeg havde prøvet alt hvad der er af behandlinger, men jeg må sige at jeg var imponeret over effekten, jeg ved ikke om det kan være den behandling der kan kurere mig, men jeg vil give det en chance, og var noget chokeret over at effekten holdt selv efter en lang tur hjem.Charlotte vil heller ikke love mig mirakler og ville egentlig bare forsøge at hjælpe mig, det er jeg meget taknemlig over og vil sige at når nu man i denne verden ikke møder mange mennesker der uden bagtanke rækker en hjælpende hånd, skal man tage imod hvor man finder den.
Hvorfor ved jeg så at det er uden bagtanke? Jo det er jeg ret sikker på da vi for det første bor så langt fra hinanden at jeg jo ikke ville vælge Charlotte til min faste behandler og selvom jeg ikke ville vælge hende og hun selv er klar over det, har hun valgt at tilbyde mig en række behandlinger næste gang jeg har et længere ophold på sjælland.

Jeg har tilbudt Charlotte at skrive et eller flere indlæg her på min blog og håber at hun vil tage imod, selvom jeg ved at hun har travlt i sin hverdag, men hun har så mange gode historier at fortælle at jeg vil håbe at hun finder lidt tid til at skrive.

Share Button
Kategori: Behandlinger, Livet, Sygdommen | 8 Kommentare

Så er jeg voksen!

Jeg blev rigtig voksen med en sygdom som følgesvend

Sygdommen kan der efterhånden ikke være tvivl om, piskesmæld må jeg leve med resten af mit liv, men hvad har det betydet at være syg mens jeg blev “rigtig” voksen?

Det med økonomien

Det har betydet en del, jeg har mens jeg havde små børn være dårlig betaler i min bank, det var godt nok holdt hemmeligt for mig, men dårlig betaler var jeg – det kan du læse om her

Det har været dyrt og frustrerende ikke at kunne leve som almindelig bankkunde der kunne se frem i tiden, men kun kunne se en måned frem i tiden.

  • Dyrt fordi vi har måtte leje vores bolig, har måtte købe gamle biler der tit gik i stykker og ligende.
  • Frustrerende lidt af samme grunde, men også fordi vi ikke har kunne drømme og bygge et liv.

Jeg har nu fået en god bank der ser på mig med nye øjne, og det var tiltrængt! Jeg kan blandt andet kautionere for andre da min økonomi jo er sund og det jo foreksempel en fordel hvis mine børn skal have et boliglån eller ligende når de bliver voksne.

Jeg vil gerne slå et slag for de små banker, der virkelig kan være med til at holde de små samfund kørrende, men også at hjælpe folk der egentlig har en sund økonomi, men er fanget på grund af en sygdom, havde jeg haft Borbjerg sparrekasse som jeg har nu, er jeg sikker på at min økonomi ikke ville nå at ramle så meget som den gjorde.

 

Det med generne

Jeg har som jeg har skrevet i dette indlæg en del gener, jeg kan ikke huske dem alle da de kommer og går, samtidig kommer der til tider nye til, for tiden døjer jeg blandt andet med mine albuer.

Det betyder også at jeg skal tages en del hensyn til herhjemme og på arbejde, men også at jeg må tage hensyn til mine omgivelser, jeg må gå i seng når det er slemt, jeg kan ikke deltage i fester og aktiviteter med for meget bevægelse og larm hvis jeg skal noget de næste par dage efter.

Generne svinger meget fra dag til dag og fra årstid til årstid, og efterår og vinter er de værste årstider for mig, og jeg ved at flere andre har det på samme måde.

 

Med hvad har det så med at gøre at blive voksen?

Jo i dag er det min 11 års dag for ulykken, her tænker jeg altid meget over mit liv som det er nu, samtidig var jeg til møde med min bankmand og min forsikringsmand, jeg blev her fortalt at jeg kunne kautionere for min kones samarbejdspartner hvis det skulle blive nødvendigt i forbindelse med et bilkøb til hans firma. Jeg blev også fortalt at når nu jeg var over 30 år blev min forsikring lavere og lavere hvert år fremover.

Det fik mig til at føle mig voksen – sådan helt voksen! Jeg har jo nok haft det lidt som i sangen “gamle dreng”  jeg er jo ikke rigtig voksen og kedelig som de der 40-45 årige alvorlige voksne.

Men faktum er jo at jeg er voksen, jeg er far til 3 børn, den mindste er 9 år nu, men det er da lidt vildere at tænke over at min mindste nu er halvdelen af sin alder til at hun er voksen, altså sådan rent juridisk – for slet ikke at tænke på at jeg om under et halvt år er far til en teenager.

Vi har nu hus og 2 biler, det har vi jo udsat i mange år, ikke af selv valgte grunde, men grundet min sygdom og mine tidligere bankers uvilje. Det gør vel at jeg er blevet voksen? Så må det jo være op til min smukke kone og vores dejlige unger ( fedteri kan vel hjælpe? ) at beslutte 🙂

Share Button
Kategori: Livet, Sygdommen | 4 Kommentare

Hvordan syntes du selv det går?

Det er jo noget siden jeg skrev sidst, og det vil jeg gerne prøve at undgå fremover!

Hvorfor er der så gået så lang tid? Jo, det er der lidt forskellige forklaringer på og det vil jeg skrive lidt om i dette indlæg.

Familien kan også blive syg!

Vi har haft en del sygdom i familien, min kære svigerfar har siden april været meget syg, han valgte mig, som jo på grund at mit flexjob har mere tid end andre, til at tage med til de forskellige undersøgelser.

Vi tog 24/8 2014 på den mest tiltrængte ferie nogensinde, efter 4 uger med mange besøg på hospitaler og klinikker og oven i købet 14 dage med salmonella med vores mellemste (Phillip på 10 år) Vi var total udmattede og skulle bare afsted, det har dog været en noget afdæmpet ferie da vi jo godt var klar over at det var helt galt med svigerfar, der nu var indlogeret på et plejehjem med en aflastningsplads.

Det endte desværre med at han efter relativ kort tids sygdom afgik ved døden d. 4/9 2014 grundet kræft, det dagen før vores datters (Michela) 9 års fødselsdag, nu er både svigermor og svigerfar gået bort i 2014, og det er naturligvis hårdt for min kone (Heidi) der kun er 33 År og enebarn.

 

Men mit eventyr med sol og sommer spiller også ind.

Jeg skrev jo i mit sidste indlæg at jeg ville feste i sommer, og det har jeg på sin vis også gjort – ikke egentlig fest, men fest på den måde forstået at jeg ikke har lade mig holde tilbage på grund af min sygdom i den her sommer. Og det har været rart – MEGET rart, men..

Jeg skal nok lære lidt endnu, jeg havde jo ikke regnet med at sensommeren bød på mange dage med meget lidt søvn og ekstra stress. Så derfor kom afslapningen meget senere end forventet, og det har slået mig ud – helt ud!

 

Aldrig har jeg sovet så meget!

Vi prøvede på ferien at komme tidligt op som vi plejer når vi er på ferie, men lige meget hvor mange vækkeure vi stillede kom vi ikke tidligt op – Jeg var allerede udmattet inden min svigerfars mange lægebesøg og der er jo ikke noget at sige til at min kone var træt med de mange spekulationer om hendes fars (og inden da vores søns) sygdom, og hun har da også et godt sovehjerte til dagligt 🙂

Men at jeg kunne ligge i sengen og ikke engang være vågen, det er ikke noget der tit sker, 11 timer om aftenen/natten lå vi i sengen og lige lidt hjalp det på min energi, jeg var træt træt træt! Det er faktisk først nu jeg er kommet lidt ind i en nogenlunde normal rytme.

 

Men det er vel klart med alt det der er sket?

Ja der har jo været en del at tænke over, men jeg er stadigvæk ikke ramt på psyken på den måde at jeg er ved at gå ned over det, men til gengæld har min krop ondt – meget ondt.

Jeg har fået et nyt symptom fra min piskesmæld, den kom inden det hele begyndte med de mange hospitalsbesøg og til at starte med var jeg meget nervøs, jeg har så ondt i mine albuer, at jeg tit ikke kan strække armene helt ud, det trak ikke fra armen eller skulderen og jeg var virkelig nervøs for at skulle have en ny lidelse.

Efter en del behandlinger hos min akupunktør, som før skrevet har jeg billig adgang til akupunktur via mit lægehus, og min fantastiske massør www.rojana.dk begyndte jeg at kunne mærke at det trak fra min nakke og ikke var en ting der var kommet ud af den blå luft. Det gjorde mig sjovt nok mere glad end forventet “det er bare endnu et symptom fra mit piskesmæld” . Ja det kan lyde åndsvagt, men det er faktisk sådan jeg tænker, hvis bare det er det, så går det nok.

 

Skal du så sidde i skyggen næste sommer og holde dig tilbage?

Nej det skal jeg ikke, jeg skal nok tænke lidt mere over at der kan ske ting som er uventet, men jeg har udover alt det med sygdom haft den mest fantastiske sommer i mange år.

Jeg har drukket lidt drinks, spist og leget med ungerne, det har været dejligt at leve lidt som i gamle dage – jeg har haft ondt om aftenen og næste morgen, men det har været det hele værd – så næste sommer skal blive den sommer jeg drømte om i år, den skal være fantastisk og jeg betaler regningen til efteråret!

Husk nu at nyde det gode vejr vi har her i efteråret!

Share Button
Kategori: Livet, Sygdommen | Smid en kommentar
Tak fordi i læste med på bloggen. Copyright 2014 af Daniel Brüssow Jensin