browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Piskesmæld, hvorfor syntes du at du har det?

Skrevet af den 30. januar 2014

Diagnosen vi alle søger

Vi søger alle et svar når vi er syge, feber er nu tit omtalt som høj eller alvorlig feber, krudt i røven er nu tit ADHD og Piskesmæld har fået mange nye navne. Jeg betvivler ikke at ADHD findes og er sikker på at det er en lang og hård kamp at have et barn med denne diagnose, men undrer mig tit over at så mange er har en eller anden form for diagnose.

Jeg har selv en diagnose – piskesmæld

Piskesmæld, wiphlash og der mange andre navne er en betegnelse jeg ikke vil ønske for min værste fjende at skulle bære på, her vil jeg  gerne fortælle hvorfor jeg mener at jeg har piskesmæld, det vil jeg gøre ved at prøve at fortælle om en helt almindelig dag i mit liv:

Mandag:

Kl. 6.43  Jeg har nu ligget i sengen i sengen i 9 timer, det er blevet til mellem 5 & 6 timers søvn fordelt på 5 – 7 gange

Kl. 7.10 Nu har jeg trukket mig ind i stuen og sidde med en varmedunk, som en af ungerne laver,  mens jeg nyder at vores 3 unger selv kan klare morgenmaden, vi får en snak og de gør sig klar. (Heidi er taget på arbejde tidligere)

Kl . 7.40 Ungerne har nu taget bussen, Jeg skal have et varmt bad så jeg kan komme op og få akupunktur, kroppen sidder fast og jeg kan ikke tænke klart og bevæge kroppen.

Kl. 8.15 Annette (hende med nålene) kalder på mig, det er min tur, dejligt!

Kl. 8.45 Færdig med nålene, jeg kan lige nå hjem og få 30 min på siden, inden jeg skal videre.

Kl. 9.25 Jeg kunne godt have brugt et par timer mere, men har et møde kl. 10 så 10 min til et varmt bad og morgenmad så kroppen kan lidt igen.

Kl. 10.00 Sidder i møde med en kommende kunde, denne gang er det heldigvis på mit eget kontor tæt på hjemmet og med min egen stol – Jeg elsker skam at besøge kunder, men det kan være ret hårdt ikke at have nakkestøtte.

Kl. 12.00 fremme hos næste kunde,  vi skal gennemgå den nye hjemmeside jeg har leveret, kunden er glad men skal vide hvordan han selv sætter nye ting ind.

Kl. 13.30 Hjemme, tid til lidt hurtig frokost og 1 time på øjet inden ungerne kommer hjem.

Kl. 15.00 Skal lige bruge 30 minutter på at komme ud af sengen, og så skal der sendes mails til alle der har ringet og skrevet i løbet af dagen + der skal sendes en mail med resume over det møde jeg havde med en ny mulig kunde – det klarer jeg mens ungerne laver lektier.

Kl. 17.00 Nu skal der laves mad 4 ud af 10 dage hjælper jeg resten af dagene ligger jeg på sofaen og laver mindst muligt (grundet træthed og smerter)

Kl. 18.30 Vi har spist og nu skal der gåes med hunden, vi går 45 minutter i højt tempo, men her gælder 4 ud af 10 reglen igen.

Kl. 20.00 Der er et par serier eller dukomentarer i kassen, ellers er der lidt facebook

Kl. 21.30 I seng, nu begynder den daglige kamp med art ligge rigtigt og at falde i søvn, selvom jeg er ved at drætte om af søvn kan jeg ikke sove, der er ondt i hovedet og nakken, jeg tænker om der er noget jeg skulle have nået

Kl. 23.20 Det var dog utroligt, jeg har ikke sovet endnu jeg skal på toilettet, men ved at det straffer sig – jeg kan ikke sove i hvert fald den næste time hvis jeg står op.

Kl. 03.00 Jeg har nu været vågen 2 gange siden jeg faldt i søvn, og det tager mellem 20 & 45 minutter at falde i søvn hver gang.

Kl. 06.00 Jeg er så træt, jeg har været vågen nogle flere gange, det er godt at jeg ikke skal have nåle tirsdag, så kan jeg da sove lige så snart ungerne er taget afsted

Kl. 6.43 NU SOV JEG LIGE SÅ GODT!

Hvorfor laver jeg så ikke bare min rytme om?

Der er ikke noget jeg hellere ville, og tro mig jeg har prøvet, der er ikke noget værre end at måtte vælge helt almindelige hverdagsting fra, en ting der i øjeblikket er et stort problem er min ordenssans samlet med at jeg ikke kan tømme/ fylde opvaskemaskine, det river i nakken hvis jeg har noget i hånden når jeg bukker mig ned.

Her kan du læse mere om mine gener

 

Hvorfor så den overskrift?

Jeg blev faktisk spurgt af en anden der også har piskesmæld “Hvorfor føler du at du har piskesmæld?”

Og det er nok mit største problem, jeg føler ikke jeg har piskesmæld, jeg kan løbe, jeg kan klippe hæk og jeg kan styrketræne hvis jeg vil. MEN så kommer bøden også, jeg ligger i sengen MINDST hele dagen efter, hele kroppen sidder fast, de fleste har prøvet at have hold i nakke, forestil dig at det er hele overkroppen + migræne det er ikke fedt og man er grædefærdig.

Vi var inviteret sammen med nogle meget gode venner på hyttetur i Skærbæk fritidscenter og glædede os til at komme lidt væk, de har ligesom os en del børn. Der var en sports og svømmehal som vi frit kunne bruge – Som det voksne barn jeg er, kunne jeg ikke lade være med at spille med i en fodboldkamp det gav enorme smerter, men jeg havde besluttet at det ville jeg ikke vise min kone, vores børn og venner. Så en tur i svømmehallen blev det også til, lige indtil at Phillip (vores mellemste søn) ramte mig på panden med en bold , det slog mig helt ud og det tog 5 timer før jeg kunne overskue noget igen, og det var virkelig noget jeg skulle kæmpe for, for vi var jo afsted med nogle venner, ellers havde jeg ikke stået ud af sengen.

Så jeg vil give alt for at slippe af med min diagnose, som jeg på et tidspunkt kæmpede for at få så jeg kunne få afklaring i mit liv.

 

 

Share Button

21 Responses to Piskesmæld, hvorfor syntes du at du har det?

 1. amanda

  hej
  det er godt skrived ….kender det alt for godt …også hvor gemmer det forhånd andre fordi vil liv livet ..men jep betaler for det efter ….mit dålig dag er brugt meste i huset specialt om vinter …par gang skul kører søn til sport så trækker mig ude af huset ..værste om vinter ,,,hader det koldt vejr …det gi bare flere smerter ..

  men kanon det du har skrived

  • Daniel Jensin

   Hej Amanda

   Ja det er egentlig også mig selv jeg prøver at gemme det for – Det er svært, for når jeg kigger mig i spejlet ser det jo bare ud som om jeg har taget på!

 2. Gitte

  Hej Daniel

  det er så rart at man ikke er alene med det, for det er man sørme, familien forstår det ikke helt synes jeg og min mand mener jeg tænker mig til flere smerter det er virkelig frusterende. jeg har været så heldig at komme i flexjob og det er et skønt job, men der er blevet lavet om og nu er jeg ikke siddende hele dagen men på gulvet men alle de pauser jeg har brug for. men jeg synes det er svært at få det hele til at hænge sammen og frygter ind i mellem om jeg er nødtil at gå på pension, det har jeg ikke lyst til. tak for din side og ærlighed.

  Rigtig god aften.

  • Daniel Jensin

   Hej Gitte

   Det er også min største frygt, jeg er også bange for at skulle gå på pension da jeg er bange for om jeg så går helt i stå, og som jeg skrev i mit sidste indlæg er det jo også noget med identiteten at have et arbejde 🙂

   Jeg er så glad for at der er nogle der læser med, det er selv-terapi og det er bare så vigtigt at der kommer noget mere åbenhed om piskesmæld.

   Jeg har også haft familie der ikke troede det var så slemt, men efter 10 år er det ved at være sådan at de fleste forstår det.

   Også god aften til dig 🙂

 3. Glennie

  Hej Daniel.
  Nu har jeg ón/off fulgt med her og på facebookgrupper hvor du aktivt deltager med kommentarer som gør, at bølgerne nogle gange går lidt højt (på fb) Især når emnet lander på medicin! Når jeg har overskud holder jeg meget af at læse din blog og følge med i fb-grupperne om piskesmæld. Det er rart at få sat ord på hvordan jeg har det – selvom det er dig der skriver det. Vi er på mange måder meget ens (udfra fra jeg har læst, selv svaret til Amanda kunne lige så godt være skrevet af mig) Tak for bekræftende læsning, dejligt at vide man ikke er alene – Keep up the good work! 🙂

  • Daniel Jensin

   Hej Glennie

   Ja jeg er jo en mand med holdninger, men jeg har efterhånden hjulpet en del ud af piller og med andre ting…

   Jeg er så glad for de mange kommentarer jeg får, både privat, her på bloggen og på facebook, det betyder jo at der er nogen der enten bliver prikket til eller kan finde en eller anden form for hjælp ud fra det jeg skriver. Og stik imod hvad mange tror, er det så kærligt mente når jeg bliver diskussions lysten 🙂

   Jeg er glad for at du vil læse med!

 4. Glennie

  På søndag er det 4 år siden jeg kørte galt i bil. De første 2 1/2 år fik jeg morfin 4 x om dagen, hver eneste dag!! Føj.. Da lægen så sagde til mig at jeg faktisk var langt fra smertedækket og skulle have mere lort kastet i halsen, blev jeg Rasmus modsat… Jeg skal vise jer, skal jeg… Jeg startede til akupunktur, en speciel form – som hjalp! 15. august 2012 efter 2,5 år i osteklokke på morfin tog jeg en kold tyrker! (Frarådes kraftigt af læger) Jeg havde det som en narkoman som manglede sit stof… PUHA!!!! Men… Om 2 uger er det 1,5 år siden jeg har rørt nogen form for smertestillende piller, selv panodil! Så Daniel, jeg NYDER at læse med i diskussionerne på fb som du deltager i, ikke kun når det gælder om medicin, men lige nøjagtig dét emne er meget tabu, et meget ømtåligt emne. Det er en skam, jeg skrive/tale i timevis om det. Jeg håber jeg en dag kan få overskud til på én eller anden måde at hjælpe alle de mennesker som FYLDER sig med piller, hjælpe dem videre i livet uden medicin. Jeg tror på det er muligt at få et godt og livsbekræftende liv uden medicin – også selvom man har smerter! 🙂 Kend dine grænser! 🙂

  • Daniel Jensin

   Hej igen

   Det er det jeg frygter for mange, at de render rundt i en tåge og ikke finder ud af hvad de kan, de får måske for mange timer i deres vurdering, de kører måske galt igen – eller endnu værre, deres organer sætter helt ud. Jeg er så glad for at jeg har valgt et liv med at mærke efter, det er helt sikkert den rigtige løsning for mig, og jeg er overbevist om at det er det også for de fleste andre.

   Og så må jeg sige at det er ligesom med rygning, det er en hvepserede at skulle blande sig, og det er jo fordi det er en eller anden form for afhængighed der spiller ind, og indblandingen i frie valg. Der er bare nogen der ikke bliver ramt af den nye viden vi har i dag.

   Men endnu en gang vil jeg sige at jeg bliver så glad når nogen vil læse min blog, hver eneste betyder noget og faktisk er der i gennemsnit over 400 der læser hvert af mine indlæg i dagene efter jeg har lagt et nyt op 🙂 Så det er jo mange gange jeg bliver glad (det er min pille)

   Hvis du får lyst, er der altid plads til et gæsteindlæg på min blog – bare det har en eller anden sammenhæng med min blog 🙂

 5. amanda

  glemt at skriv undskyld mit stav fejl …er fra England …..ulykke sket her i dk …og som en skriv om piller ja jeg tager flere af slags …og vis ikke så lagt jeg hele tiden ,, har desværre slidt gigt også i begge knæ…og forkalkning i en skulder …og har ikke fået mere undersøgt gi ikke finde ude af jeg fejler mere selv jeg ved jeg har gigt flere steder …næsten sikker ….
  men nu er tiden brugt meget på campingvogn som ligge fast …magter ikke vis vi skul køre med den …og det gi et social liv …og for mit dreng som er 13 et godt vennerskab derude ….også børneborn kommer ude ..har en kanon kæreste som hjælper mig meget …og ved ikke hvad jeg vil uden ham ….han forstå mig og passer på mig men han gi mig løv til klar det jeg vil ….

  • Daniel Jensin

   Hej igen Amanda 🙂

   Kunne nok regne ud at det ikke var dit speciale – og jeg må indrømme at jeg syntes at det er fedt at du prøver, mange havde holdt sig tilbage!

   Det med familie der støtter op er bare så vigtigt, jeg har en kone der har gjort ALT for mig de sidste 10 år, jeg skylder hende alt og uden hende er jeg ikke sikker på at jeg var kommet så godt videre, du kan læse om hende og resten af min familie her: https://www.xn--danielbrssowjensin-t6b.dk/familien-der-betyder-alt-for-mig/

   Det med piller er et meget ømtålelig emne, jeg mener at 95 % af alle smertepatienter kan smide stort set alle piller, det er en lang proces, det var det også for mig, og jeg lider også af gigt flere steder i kroppen.

   Men min opfordring til alle om at skrive her er jo netop for at det kommer frem hvor forskellige vi alle sammen er 🙂

 6. Maria

  Jeg blev ramt af en bagfra kommende bil i juni 2007 – har fået diagnoserne piskesmæld og hjernerystelse.
  Jeg putter dagligt rigtig meget smertestillende ind i min krop og har det egentlig okay med det – når jeg ikke tænker over hvad jeg risikere det gør ved mine indre organer.
  Jeg ved – efter flere forsøg uden – at jeg ikke, som i slet ikke, fungere uden smertestillende medicin.
  Til trods for at jeg er kraftigt smertedækket, har jeg dage hvor jeg tænker – de piller virker overhovedet ikke – det kan være de dage hvor jeg bare vågner og har det rigtig skidt med smerter, migræne og alle de andre ting der høre med. Nogle gange ved jeg jo godt hvorfor jeg har smerter mv. – det er ofte betalingen for “det har jeg lyst til opgaver” og de dage er nemmere at komme igennem end de dage, hvor jeg ikke ved hvorfor jeg “betaler”.
  Hvis jeg ikke indtager de smertestillende piller som jeg nu engang vælger at gøre, kan jeg ikke fungerer. Mine smerter er så store, at jeg ikke ønsker livet – efter kort tid. Så derfor vælger jeg smertestillende samt varme, massage mv.
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig et liv uden smertestillende, men men men det kan bare ikke lade sig gøre.
  Jeg har forsøgt en hel del i årene der er gået. Fysioterapi, kranio sekral terapi, akupunktur (hvilket i øvrigt slet ikke virkede, men derimod øgede mine smerter i voldsom grad, jeg gør det ALDRIG mere) , body-sds massage, varmtvands svømning…
  Det virker alt sammen – bortset fra akupunkturen – men kun for et par timer og så er jeg tilbage til start og efter få behandlinger, udebliver den forventede virkning.
  Jeg har så læst noget om vitaminer og stofskifte mm. som jeg vil forsøge at sætte mig ind i, men det vil tage sin tid, for mig.
  Jeg har en familie, to børn (15 og 18 – så de klarer langt det meste selv) mand, hunde, hus, have og et fleksjob (6 timer pr uge – det jeg max kan klare), venner og veninder som skal “passes” og så er det så om så med energien.
  Jeg har efter ulykken, haft massive problemer med hukommelsen, og har svært ved at huske det jeg lærer – hvis det ikke bruges hver dag, glider det ud. Så når jeg læser noget, skal jeg ofte læse det flere gange, for at forstå og for at huske – og så skal jeg ofte skrive det ned også. Men det lød interessant 🙂

  Derfor er jeg nu begyndt at tage ekstra vitaminer bl.a. gurkemeje og ingefær samt D vitamin. Endvidere er jeg gået i gang med en udrensende hvidløgskur.

  Hvordan jeg ved jeg har piskesmæld? – tjae det siger lægerne, min nakke, hoved og krop giver stort set alle skrevne symptomer …

  Med venlig hilsen
  Maria

  • Glennie

   Hej Maria. Må jeg spørge om hvor henne af i landet du bor? Jeg har et forslag 🙂 Min mail adresse er glennie78@live.dk, skriv 🙂

  • Daniel Jensin

   Hej Maria

   Og tak for dit lange og gode svar 🙂

   Pillerne:

   Jeg ved det er svært at smide dem, det tog mig 6 måneder men MANGE nedture før jeg var ovenpå, men jeg må sige det er det værd – inden jeg gik i gang med at smide pillerne, havde jeg det præcis på samme måde som du har det: “Det kan ikke lade sig gøre” Men det kunne det, og bonus i dag er at jeg helt og holdent ved hvorfor jeg har det de helt dårlige dage, og pillerne der i dag kun bruges til nødstilfælde, virker faktisk igen.

   Jeg har den tro at stort set alle kan smide pillerne efter en lang og hård kamp, samtidig har jeg så stor frygt for at mange efter 5, 10, 15 eller måske 20 år får kæmpe problemer fordi pillerne slet ikke virker mere.

   Behandlinger:

   Jeg har glæde af akupunktur, men kun når det er tit, lige nu er det 3 gange om ugen, og det er ekstra lange nåle – hvis ikke de faktorer er i orden, så har jeg også kun gener af det.

   Den ultimative behandling er når jeg har tid/ råd og mulighed for at få: Infarød sauna, triggerpunkt massage og akupunktur, det skal være mindst en gang om ugen hvis det skal have en effekt, man har det vildt dårligt første og måske også anden gang – men det løsner musklerne og er fantastisk!

   Selvfølgelig er varme en stor del af min dag, og når der er råd til en tur til syden har jeg det markant bedre. Og så kan jeg slet ikke klare mig uden min middagslur.

   Generne:

   Der er mange og de er der konstant, men jeg har dem nu under kontrol og ved hvad der hjælper/ gør dem værre.

   Kost og vitaminer:

   Der er ingen tvivl om at det hjælper meget at spise sundt og varieret, vitaminer er også vigtigt, de dage vi spiser hotdogs eller andet junk til aftensmad, får jeg det meget dårligere dagen efter, måske allerede samme aften.

  • Daniel Jensin

   Hej igen Maria

   Jeg glemte lige det med hvad man læser, hold nu op hvor jeg kender det, det er virkelig ikke med vilje, men jeg glemmer mange ting 🙂 Tror at starten af mit svar kom som svar til Glennies kommentar, det må du undskylde 🙂

 7. betina wenzel

  Min hverdag er plaget af piskesmæld og diskusprolaps smerter og livet hermed igennem 13 år.
  jeg har 2 børn i hhv o og 1 klasse dem har jeg valgt at have min gode timer med så inden de kommer fra skole af bruger jeg min tid på at slqppe af m de smerter der er..
  min mand klarer de dgl sysler ..
  jeg er for 2 år nu fpensionist og det er bare dejligt ik at skulle stå nogen til rådighed ..min egen hverdag kan jeg gøre som mine smerter tillader.

  • Daniel Jensin

   Hej Betina

   Det er rart at du kan få det til at fungere, vi har alle vores egne måder at komme videre på.

   Det er netop det med “hvad smerterne tillader” jeg kan genkende 🙂

 8. Henny Rohde

  Hej med jer.
  Jeg ligger og læser jeres indlæg, og forstår alle jeres frustrationer.

 9. Henny Rohde

  Hej med jer.
  Jeg ligger og læser jeres indlæg, og forstår alle jeres frustrationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tak fordi i læste med på bloggen. Copyright 2014 af Daniel Brüssow Jensin