browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Stop filmen!!!!

Skrevet af den 1. maj 2013

Når man bliver ramt af piskesmæld, en arbejdsskade, alvorlig sygdom eller en anden form for traume sker der noget med hovedet. Vi vil ofte føle, at det ikke er fair, at vi blev ramt på den måde. Og hvis vi skulle høre til de få, der mener at det er fair, at vi blev ramt, så vil vi være ramt af fortrydelse. Uanset hvad, kører tankerne konstant med fokus på det, der er sket. For mange kan det der er sket, sammen med tumult og pres for at finde ud af, hvad der nu skal ske, være starten på stress eller depression.

Jeg har i mit arbejde som coach mødt mennesker der kunne sætte tid og sted på deres ulykker mange år efter, og oplevet, at de endnu havde et stort behov for at genfortælle deres historie. At fortælle sin historie er en sund del af at bearbejde situationen og en del af den mentale helingsproces. Man bliver nødt til at give sig tid til at slikke sine sår, synes at det er noget lort og give sig selv lov til at give udtryk for det.

Men, man skal også på et tidspunkt give slip. Så længe man bliver ved med at spille ”filmen” og genfortælle sin historie, både til sig selv og andre, så længe er man bundet til historien. Man kan ikke komme videre, få afklaring, accept og finde et nyt fundament til at bygge et nyt liv op på. Drømmene står på hold og risikerer at blive overspillet af ”filmen” og helt glemt.

Optimalt skal vi voksne gøre som børn, der har slået sig: beklage vores nød til far og mor, der puster og sætter plaster på, vise plasteret frem til alle vi kender, for derefter at glemme det og finde en ny leg, vi kan kaste os over. Ja, det lyder lettere sagt end gjort, men rådet er velment.  Ofte kan eftervirkningerne være større end skaden, hvis man ikke får givet slip. Derfor er mit råd: føl efter hvor langt du er kommet i din proces, få klaget og fortalt færdig og sig så ”STOP” til dig selv. Fortæl dig selv, at det nu er nok og at du nu VIL videre i livet.

Held og lykke på rejsen og med den nye ”film”.

KH. Lene

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tak fordi i læste med på bloggen. Copyright 2014 af Daniel Brüssow Jensin